ERK har også blitt profilert i andre medier enn hesteblader! 

 

------------

Hestesport på NRK

Vi nærmer oss åpningssermonien for ryttersportens verdensmesterskap i Normandie i Frankrike. For første gang skal NRK sende fra mesterskapet. Cirka 90 timer med hestesport formidles via NRKs kanaler. Til sammenligning skal svensk tv sende 50 timer. Første sending er mandag klokka 11.

- NRK etablerer et studio ved Politihestenes stall på Akershus festning. Der vil programleder Ida Nysæter Rasch ha med seg et panel av eksperter i de forskjellige grenene og gjester fra forskjellige miljøer i norsk hestesport. I studio blir Emil Flam NRKs bindeledd mellom seerne og oss via sosiale medier, samt at han vil ha en fremtredende rolle som «NRKs hesteekspert». Øvelsene blir kommentert av en rekke kommentatorer og eksperter med mye erfaring og kunnskap, vi ønsker å formidle de mange fantastiske idrettsøyeblikkene som WEG vil gi oss på en best mulig måte, forteller NRKs producer, Øyvind Nyborg.

-Vi vil sende fra alle de forskjellige øvelsene som blir produsert live, samt vise høydepunkter fra de øvelsene som det ikke blir tilbudt live-dekning av (Horseball, Polo og Para-dressur).
NRK vil fokusere på de norske utøverne, men også trekke frem internasjonale profiler i de forskjellige øvelsene. Vi har et team on-site i Normandie som skal gi oss tilstedeværelse gjennom reportasjer og intervjuer, sier Nyborg.

-Vi vil åpne for at seerne kan stille spørsmål til våre eksperter, enten via chat på nrk.no eller ved å bruke #nrkhest på sosiale medier. Vi ønsker også at alle hesteinteresserte kan få vise frem hestene sine, da ved å legge ut bilde på Instagram og bruke #nrkminhest. Kanskje din hest kommer på TV? Alle øvelser vil bli streamet live på nrk.no og vi skal sende timesvis på NRK1, NRK2 og NRK3.

Her er videoen til NRKs promo: 

ERK-rytter Helén Nordheim profilert i Aftenposten

Utsikten på YouTube